Activiteiten Cucin@casa clean duurzaamheid fair Geen categorie good Inspiratie lokaal no waste perma cultuur purpose support your locals sustainability

Kinder kookfestijn – samenwerking met Tuinderij de Veldhof in Joppe

10 februari 2021

Op zoek naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje? Meld je kind dan aan bij ons Kinder Kookfestijn!

Tuinderij De Veldhof en Nadja van den Berg van Cucin@Casa bieden deze kinder kookworkshop (op maat) aan. Een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Op de tuinderij gaan de kinderen op ontdekkingstocht. Hoe groeien groente en fruit en welke wilde kruiden kun je plukken? De kinderen mogen zelf plukken en bereiden samen met Nadja een heerlijke maaltijd, in de buitenkeuken of in een pot boven een zelfgemaakt vuur. De natuurspeelplaats nodigt uit om insecten te onderzoeken, in de takkenril en te spelen in de wilgenhut.

Veldhof keuken 4Veldhof keuken

Nadja vertelt over haar ervaringen: “Kinderen laten ontdekken hoe lekker vers bereid eten is. Nieuwe smaakjes kleurrijk op je bord zet aan tot proeven en eten. Samen ingrediënten verzamelen in de moestuin en dan je eigen eten mogen bereiden. Trots kunnen zijn op wat je samen gemaakt hebt is de ultieme stimulans voor kinderen om nieuwe smaken te ontdekken. Aanraken, bekijken, ruiken en proeven. Dat is eten op een speelse manier verkennen en leren waarderen. Ook leren ze wat er in het seizoen te krijgen is van tuinen en boeren uit de buurt. Onze kinderen zijn de toekomst, zij kunnen leren hoe liefdevol met de natuur en hun eten om te gaan. Ik heb inmiddels heel wat ervaring in het koken met kinderen, zowel op basisscholen als op de boerderijschool, waar we koken met wat er voorhanden is van het land.”

Veldhof keuken 9

Van grond tot mond: we bereiden alles zelf, kant-en-klaar komen er niet aan te pas. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen maken we een makkelijk of wat moeilijker menu. Het menu is geinspireerd op de Italiaanse/Mediterraanse keuken, een keuken die de meeste kinderen lekker vinden. De gerechten zijn vegetarisch.

De kookworkshop duurt ongeveer 3 uur. Ieder kind krijgt een papieren koksmuts waar hij/zij de naam op kan schrijven. Een schort nemen de kinderen zelf mee van huis. Na afloop van het kookworkshop krijgen alle kinderen de recepten mee naar huis.

Een kinder kookworkshop kost € 35,- per kind waarbij we uitgaan van minimaal acht en maximaal twaalf kinderen. De workshops kunnen ingepland worden op woensdagen, zaterdagen en zondagen.

Bij de prijs is inbegrepen:
– verse ingrediënten
– recepten om mee te nemen
– koksmuts
– onze professionele begeleiding
– sap tijdens de workshop

Tijdens de workshop wordt rekening gehouden met diëten en (voedsel)allergieën, mits van tevoren besproken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

* Valérie van Dijck: tel 06-49386227 / info@tuinderijdeveldhof.nl
* Nadja van den Berg: tel 06-43927545 / nadja@cucinacasa.nl

 

You Might Also Like