Activiteiten Cucin@casa good clean fair no waste Slow food

Pulp crackers bij The Juice Lab in Zutphen

7 december 2016

Peter Gast van Michelinster restaurant ’t Schulten Hues heeft sinds kort The Juice Lab in het centrum van Zutphen geopend. Hier bereidt hij diverse cold pressed raw juices gemaakt met biologische groenten, fruit, kruiden en specerijen.

Toen ik hoorde dat de pulp van deze juices weg werd gegooid, heb ik contact gezocht met de chef en gevraagd of ik er crackers van mocht maken. In het kader van de No Waste gedachte leek mij dat een mooie en eerlijke manier voor het verwerken van de pulp.
De pulp die overblijft na het persen van het sap bestaat namelijk uit supergezonde vezels en het is een verspilling om de pulp dan gewoon weg te gooien. Ik maak er verschillende variaties van, bijvoorbeeld met lijnzaad, chiazaad, sesamzaad en kruiden. Soms ook met zeewier, verse basilicum, wat maar in mij opkomt….

De reacties van de klanten zijn zeer positief!

Het mooie is namelijk dat de crackers veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, glutenvrij en raw zijn (ze worden gedroogd op een temperatuur van 42 graden gedurende 12 uren).
Je kunt ze zo eten, maar ook met wat kaas of bijvoorbeeld een tomaten tapenade. Heerlijk als snack onderweg of als borrelhap thuis.

De crackers liggen sinds begin december in de winkel bij The Juice Lab en worden iedere week vers gemaakt.
En de combinatie van de crackers en een vers sapje is toch wel de meest gezonde 😉

Van harte welkom aan de Lange Hofstraat 27 te Zutphen! (open van woe t/m za 10-17 u)

The Juice Lab | &Friends

pulpcracker-in-zakje

You Might Also Like